Tuesday, 4 February 2014

[SHAKLEE] Vita-Lea (Multivitamin)

Assalammualaikum semua

Alhamdulillah. Kita masuk bulan februari sudah.
Cepat masa berlalu kan.
Saya baru balik dari kampung, sebab bos bagi cuti panjang sempena Tahun Baru Cina.
SAYANG bos :)

Masuk bulan baru, maksudnya SHAKLEE pun ada promo baru.
Kalau bulan lepas ALFALFA COMPLEX.
Bulan ni kita ada Vita-Lea.

Jadi saya kongsi sikit la pasal multvitamin SHAKLEE ni ya.
Vita-Lea ni kira vitamin pertama yang Dr. Forrest C. Shaklee cipta.
Dulu nama dia "Vitalized Minerals"
Multivitamin ni juga yang pertama di dunia. WOW!
Hebatnya SHAKLEE.
Lagi satu, perkataan VITAMIN yang kita guna hari ni pun datang dari SHAKLEE.



Kalau dulu mutivitamin ni dalam bentuk cecair, sekarang sudah jadi tablet.

Yang paling best lagi, VITALEA ni multivitamin yang paling cepat larut dalam air dan juga dalam badan manusia. Maksudnya mineral dalam VITALEA ni mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang cepat oleh usus kecil.

Ada ujian klinikal yang kena buat membuktikan kalau ambil Vita-Lea dalam tempoh 1 tahun dapat mengurangkan risiko jatuh sakit 65%, dan semestinya dengan izin ALLAH la kan. Jadi, makan Vita-Lea ni satu usaha kita untuk kekal sihat.


Nama pun multivitamin, jadi dalam 1 biji Vita-Lea ni ada baaaaaaaaaaaaanyak vitamin.
Wah. Banyak betul tu. Hehehe.
Ada Vita A, Vita D, Vita E, Vita C, Asid Folik, Vita B1, Vita B2, Vita B3, Vita B6, Vita B12, Biotin, Vita B5, Kalsium, Fosforus, Iodin, Zat Besi, Magnesium, Cooper & Zink.

Untuk orang yang malas mahu telan banyak-banyak vitamin boleh la cuba Vita-Lea ni. Setiap vitamin yang ada dalam Vita-Lea tu ada kebaikan masing-masing.

Kalau mahu terang panjang pulak nanti post ni. Jadi, ringkasnya boleh la baca bawah ni :)


Okay, tu saja ya. Kita jumpa di post seterusnya. Terima kasih singgah sini :) Semoga kita semua dirahmati ALLAH. Amin.
BYE!

2 comments:

  1. Ramainya orang promote pasal ni >< Sedap ke :O ?

    ReplyDelete
  2. Shaklee supplement terbaik. Ramai yang dah rasa kesan :)
    Yg ni tablet, tidak sempat rasa sedap ka tidak.
    Mcm telan ubat, tp semestinya VITALEA banyak khasiat :))

    ReplyDelete