Saturday, 15 February 2014

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu, Penampang & Kota Belud

Assalammualaikum semua

Hari ini mesti semua orang tengah merehatkan diri kan.
Kalau tidak pun kemas-kemas rumah.
Mungkin jalan-jalan? Tengok wayang. Shopping?
Apa-apa pun semoga semua orang HAPPY.
Dan jangan lupa syukur kita masih hidup. ALHAMDULILLAH :)

Ramai sudah tahu saya pengedar SHAKLEE,
tapi mungkin ada yang tidak tahu saya tinggal area mana.
Saya tinggal area SEMBULAN, KOTA KINABALU (KK).
COD boleh area KK.
Disebabkan saya kerja area DONGGONGON, PENAMPANG.
Jadi COD area Penampang pun boleh masa bekerja ya.

Ooo ya, lagi satu saya asal KOTA BELUD (KB)
Saya ada 2 orang downline di KB.
Orang KB boleh cari saya jugak :)

SHAKLEE syarikat supplemen semulajadi No. 1 di Amerika Syarikat.
Kita ada macam-macam pilihan.

1) Set Keluarga
2) Set Kanak-Kanak
3) Set Diet
4) Set Tambah Berat Badan
5) Set Ibu Mengandung
6) Set Berpantang
7) Set Ibu Menyusu
8) Set Migrain
9) Set Resdung
10) Set Kecantikan



Bibi Ashikin
ID : 1073310
FB : Bibi Ashikin Inqera
H/P : 010-9532677

Sunday, 9 February 2014

[SHAKLEE] SET MIGRAIN

Assalammualaikum semua

Syukur Alhamdulillah kita masih bernafas. Semoga ALLAH permudahkan urusan kita semua ya.

Bos bagi cuti lama hari tu sempena Chinese New Year, besok baru mula kerja balik.Ada la rasa malas sikit. Hee. Tapi kena semangat jugak, banyak kerja menanti di office, lagipun bos sudah bagi angpow jadi kena la extra rajin ni. Hehehe.

Hari ni mahu kongsi SET MIGRAIN. Kalau orang yang pernah rasa sakit kepala @ migrain ni memang tahu la betapa sakitnya kepala. ALLAH saja la tahu. Jadi SHAKLEE ada supplement untuk mengelakkan sakit kepala @ migrain menyerang.


Tips lain kalau saya sakit kepala:
  • Minum air banyak-banyak
  • Tutup lampu dan bunyi-bunyi, bagi tenang diri dan tidur
  • Letak tuala basah di atas dahi
  • Istighfar & doa
Macam biasa kalau mahu order boleh PM di facebook. Whatsapp/Viber 0109532677. WeChat ID : BibiAshikin

Jumpa lagi di entry seterusnya. InsyaALLAH.
Bye! :)


Tuesday, 4 February 2014

[SHAKLEE] Vita-Lea (Multivitamin)

Assalammualaikum semua

Alhamdulillah. Kita masuk bulan februari sudah.
Cepat masa berlalu kan.
Saya baru balik dari kampung, sebab bos bagi cuti panjang sempena Tahun Baru Cina.
SAYANG bos :)

Masuk bulan baru, maksudnya SHAKLEE pun ada promo baru.
Kalau bulan lepas ALFALFA COMPLEX.
Bulan ni kita ada Vita-Lea.

Jadi saya kongsi sikit la pasal multvitamin SHAKLEE ni ya.
Vita-Lea ni kira vitamin pertama yang Dr. Forrest C. Shaklee cipta.
Dulu nama dia "Vitalized Minerals"
Multivitamin ni juga yang pertama di dunia. WOW!
Hebatnya SHAKLEE.
Lagi satu, perkataan VITAMIN yang kita guna hari ni pun datang dari SHAKLEE.



Kalau dulu mutivitamin ni dalam bentuk cecair, sekarang sudah jadi tablet.

Yang paling best lagi, VITALEA ni multivitamin yang paling cepat larut dalam air dan juga dalam badan manusia. Maksudnya mineral dalam VITALEA ni mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang cepat oleh usus kecil.

Ada ujian klinikal yang kena buat membuktikan kalau ambil Vita-Lea dalam tempoh 1 tahun dapat mengurangkan risiko jatuh sakit 65%, dan semestinya dengan izin ALLAH la kan. Jadi, makan Vita-Lea ni satu usaha kita untuk kekal sihat.


Nama pun multivitamin, jadi dalam 1 biji Vita-Lea ni ada baaaaaaaaaaaaanyak vitamin.
Wah. Banyak betul tu. Hehehe.
Ada Vita A, Vita D, Vita E, Vita C, Asid Folik, Vita B1, Vita B2, Vita B3, Vita B6, Vita B12, Biotin, Vita B5, Kalsium, Fosforus, Iodin, Zat Besi, Magnesium, Cooper & Zink.

Untuk orang yang malas mahu telan banyak-banyak vitamin boleh la cuba Vita-Lea ni. Setiap vitamin yang ada dalam Vita-Lea tu ada kebaikan masing-masing.

Kalau mahu terang panjang pulak nanti post ni. Jadi, ringkasnya boleh la baca bawah ni :)


Okay, tu saja ya. Kita jumpa di post seterusnya. Terima kasih singgah sini :) Semoga kita semua dirahmati ALLAH. Amin.
BYE!