Saturday, 4 January 2014

[SHAKLEE] Promo Januari 2014 : Alfalfa Complex

Assalammualaikum semua

Alhamdulillah. Hari ke 4 di tahun 2014.
Masih mampu melihat, mampu mendengar, mampu berjalan dan berlari.
Semoga kita sentiasa bersyukur dan guna segala nikmat yang ALLAH bagi pinjam secara percuma ni dengan sebaik mungkin. InsyaALLAH.

Hari ni mahu terang sikit pasal Alfalfa Complex ya :)
Alfalfa Complex ini salah satu produk yang Dr. SHAKLEE sendiri yang buat dalam tahun 1950an. Kenal Dr. Shaklee ka? Ni la dia pengasas SHAKLEE :)

Gambar zaman muda 

Gambar zaman kurang muda :)

Alfalfa ni sebenarnya sejenis tumbuhan. Juga orang selalu sebut-sebut sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN. Eh?! Kenapa sampai begitu sekali alfalfa ni dapat gelaran. Apa la yang special sangat tu kan?

Alfalfa ambil masa paling sekejap pun boleh tumbuh dalam 2 tahun. Istimewanya Alfalfa ni akar dia tumbuh  sampai 20 kaki ke dalam tanah. Maksudnya Alfalfa ni banyak dapat serap segala nutrisi dan biasanya Alfalfa ni dapat bagi segala nutrisi yang tidak ada pada buah-buahan atau sayur-sayuran. 

Alfalfa

Jadi apa kebaikan Alfalfa Complex Shaklee ni?

Mencuci hati, darah dan usus
Alfalfa makanan yang sangat beralkali  yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot

Melawan alahan
Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan

Baik untuk patologi di dalam usus dan perut
Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit

Menyingkirkan lemak & kolestrol
Kajian klinikal menunjukkan pengunaan jangka panjang alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol , mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi 

Melawan tumor
Memakan 30-50 tablet untuk mengalkali badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor


Alfalfa Complex Shaklee ada 2 size. Besar & kecik. Kalau mahu order PM @ Whatsapp saja ya. Okay, Bye! :) Terima Kasih baca blog saya.

4 comments:

  1. produk mmg baik tuk kesihatan tp berbaloi la harga mhl...ehehee

    ReplyDelete
  2. X mahal pn nurul :) Below RM50. Kalo kt smnjung lg murah.
    Ada 330 biji. Tahan 1 bln lebih. Purata 1 hari = RM0.80.
    Bbaloi kan? Hee.

    ReplyDelete
  3. saya pon baru ambil alfalfa ni. rasa la macam usus tu bersih jer sebab dia buang abes. hehe

    ReplyDelete
  4. baru tau pasal tumbuhan alfalfa ni..hahah.// thnsk 4 info

    ReplyDelete