Saturday, 9 November 2013

Jatuh CINTA minum pertama

Assalammualaikum & Hai semua!

Alhamdulillah. Masih bernafas. Masih dapat merasa nikmat ALLAH. Masih ada peluang untuk berubah jadi manusia yang lebih baik. insyaALLAH.

Hari ni saya mahu story mory pasal kisah cinta saya. Ceritanya bermula...Surprise betul pulak ni. Hehehe. Hari tu 1 office dilanda demam. 1 orang demam, terus semua orang pun rasa mahu demam. Cuaca pun tidak berapa bagus masa tu. Kejap panas, kejap hujan. Badan pun rasa tidak selesa. Macam lemah saja.



Masa tu buat kerja memang tiada mood. Rasa mengantuk. Rasa penat. Rasa lemas. Sebab tidak tahan lagi, pergi la jumpa encik doktor. Dia cakap muka saya pucat betul masa tu. Mungkin sebab tidak cukup rehat & banyak keja. Padahal di office tidaklah banyak kerja pun. Tidur pun cukup rasanya. Lepas tu encik doktor tanya ada makan apa-apa supplement. Saya geleng kepala. Try la makan dia cakap. Ok encik doktor.

Ubat yang encik doktor bagi masa tu saya tiada makan pun. Hehe. Balik office terus pergi jumpa pakcik GOOGLE. Tanya apa supplement yang bagus. Sebab dengan keadaan macam tu saya tidak fokus buat kerja. Balik rumah pun macam balik dari cari kayu pulak. Penat melampau. Balik dari kerja. Mandi, makan, sembahyang lepas tu terus landing atas katil. Sangat tidak produktif. Ayat tu bah. Hehehe. Tapi betul la kan? Badan jadi malas.

Selepas saya tanya berkali-kali dengan pacik GOOGLE. Jawapan dia banyak keluar SUPPLEMENT SHAKLEE. Selepas saya kaji. Macam rasa ok la. Banyak testimoni positif. Jadi terus la mencari pengedar SHAKLEE di KK. Tanya la apa produk yg paling sesuai dengan masalah saya. Dia cadangkan ESP. Saya tanpa banyak tanya terus mahu beli. Terus tanya "boleh hantar malam ni jugak?". Masa tu jam 9 malam sudah. Nasib rumah dia dekat saja. Terus dapat malam tu jugak. YEAY! Padahal belum minum lagi tu, sudah terlebih semangat.



Besok pagi apa lagi, terus la minum ESP. Dengan kuasa tuhan, ALHAMDULILLAH kurang sikit rasa penat. Rasa macam badan bertenaga saja. Sebelum minum ESP ni selalu makan pun tidak teratur. Banyak kali terlambat saja makan. Perut pun bernyanyi la kan. Tapi lepas minum ESP perut jarang meragam. Jadi budak baik terus. Lambat makan pun dia tidak bising. Hebat kan?



Terus terfikir produk bagus boleh kongsi dengan orang lain dan boleh tambah pendapatan lagi. Hari tu jugak terus cari mentor yang boleh ajar saya bisnes SHAKLEE. Berwhatsapp la dengan kakak ni. Upline saya sekarang. Tanya itu tanya ini. 3 hari lepas tu kami jumpa & saya terus daftar jadi member. Jatuh cinta punya pasal. Pertama kali minum terus tahu ini yang terbaik. Sayang ESP.

Hari ni genap 1 bulan minum ESP. ALHAMDULILLAH, terlebih puas hati. Masa beli cuma mahu bagi badan bertenaga. Tapi sekarang dapat lebih dari tu. Perut rasa selesa. Menegangkan tempat yang sepatutnya. Ini bagus untuk ibu-ibu untuk jaga kecantikan di depan suami tercinta. Kalau yang muda-muda lagi la bagus kan. Persediaan sebelum kahwin. Tidak la lepas kahwin baru mahu urus diri kan. ESP ni sebenarnya baaaaaaanyak lagi kebaikan. Syukur jumpa produk SHAKLEE ni.

Baru 1 bulan join SHAKLEE saya suda dapat 1 orang downline. ALHAMDULILLAH. Makcik sendiri sebenarnya. Hehehe. InsyaALLAH kami sama-sama la berusaha lepas ni. Masih sangat baru. Banyak lagi kena belajar. Yang penting jangan berhenti berusaha. Bulan pertama ni dapat jugak bonus. Dalam SHAKLEE untuk dapat bonus minimum kena dapat  150UV, lebih kurang RM500++ jualan. Bulan November ni harap-harap boleh dapat bonus 3 angka pulak. Semoga ALLAH permudahkan la segala untuk saya dan downline saya. Amin.



Siapa-siapa yang berminat mahu tambah pendapatan + tolong orang untuk hidup lebih sihat, jangan malu contact saya ya. Kita sama-sama panjat gunung KEJAYAAN. Aiseh. Terima kasih baca kisah cinta saya sampai habis. Jumpa lagi. Mari hidup lebih sihat dengan SHAKLEE.

(Home Party - SHAKLEE KK)


Bibi Ashikin
Shaklee Independent Distributor
010-9532677






No comments:

Post a Comment